De Dahlia Gold Crown is een koninklijke dame!

€2,35
Beschikbaarheid: Op voorraad (12)
Levertijd: 1-3 dagen

Beschrijving

Deze zeer hoge dahliasoort met haar lichtoranje bloemen als ware kronen is een koninklijke dame!

De bloemen zijn egaal van kleur van een diep oranje wat een statig effect heeft. Door de opvallende hoogte van deze plant kunt u er echt de aandacht mee trekken op een zonnige standplaats in uw tuin. De bloemen worden hebben een doorsnee van 15 tot 20 centimeter. De plant zal veel bloemen geven van de zomer tot in de herfst als u er regelmatig voor zorgt. Ook geschikt als snijbloem voor in een vaas.

Hoogte: 125 cm / Bloeitijd: juli - oktober / Standplaats: volle zon / Winterhard: nee

Planten

De dahliaknollen kunnen worden geplant vanaf april. Let nog wel op de nachtvorst want daar zijn de knollen gevoelig voor! Is er vorst verwacht? Dek de pas geplante knollen dan af met bijvoorbeeld een omgekeerde bloempot. Gebruik altijd voedzame plantaarde. Maak een ruim plantgat, leg de knollen daar voorzichtig in en dek ze af met ca 5 cm aarde. De plantafstand tussen de knollen onderling is ca 50 cm. Geef na het planten direct wat water. Dahlia’s houden van warmte en zon, plaats ze liefst op een zonnige plek. 

De knollen doen het ook goed in een pot op uw terras of balkon. Plaats dan 1 knol per pot.

Onderhoud

Ze kunnen slecht tegen droogte, houd de grond dus altijd vochtig. Tijdens de bloeitijd mag de plant ondersteund worden met extra voeding (bv koemestkorrels). Uitgebloeide bloemen kunt u best verwijderen om de ontwikkeling van nieuwe bloemknoppen te bevorderen. De plant kan wel tot 50 bloemen per seizoen geven!

Na de bloei

Na de eerste nachtvorst zullen de dahlia’s door bevriezing bovengronds afsterven. Nu is het tijd om de knollen uit de grond te halen. Schud de grond eraf en laat ze goed drogen. Bewaar ze in een koele, vorstvrije ruimte, in een bollenzak of kist en dek ze af met wat zaagsel of kranten. Belangrijk is dat ze niet uitdrogen.

Leuk om te weten:

Vroeger stond de dahlia bekend als de ‘Boerenbloem’, omdat je haar vaak zag in moestuinen en tuinen bij boerderijen. Vlinders en bijen zijn gek op dahlia’s!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen