Wijnrode sierlijke open tulp!

€3,50
Beschikbaarheid: Op voorraad (99)
Levertijd: 1-3 dagen

Tulp Merlot is een bijzonder mooie tulp van het type Lilyflowering, oftewel de lelievormige tulp. De kleur van deze bloemen is als rode wijn. De bloemen staan op hoge stelen. De kelkvormige bloemen gaan open als de zon erop schijnt en dan zijn ze op hun mooist omdat de mooie binnenkanten dan te zien zijn. Prachtig ook om te combineren met bijvoorbeeld de White Triumphator.

Hoogte: 50 cm / Bloeitijd: april-mei / Standplaats: halfschaduw tot volle zon 

Planten

De beste tijd om tulpenbollen te planten is vanaf oktober t/m december, voordat de vorst in de grond komt en nadat de warmte uit de grond is. Tulpen houden niet van te veel warmte. Als de bomen hun blad verliezen is het tijd om de bollen te poten. Daarna profiteren de bollen van de vorst, zodat ze zich kunnen voorbereiden op de bloei in de lente. Tulpen zijn op hun best in een klimaat met koude nachten. De bollen plant je gemiddeld op een diepte van 10 cm, miniatuurbollen kunnen op 5 cm diepte. De bollen kan je op 10 cm uit elkaar planten of in groepjes, houdt er dan ook wel iets ruimte tussen. Zodra je de tulpenbollen gepland hebt hoef je eigenlijk niks meer te doen. Zijn de tulpen in een pot gepoot, geef ze dan wel af en toe water zodat ze niet uitdrogen.

Na de bloei

Als de tulp is uitgebloeid haal je de bloem van de steel, zodat de bol hier geen energie meer aan besteed. De bol haalt voeding uit de bladeren voor de volgende winter dus deze laat je zo lang mogelijk zitten. Eigenlijk kan je ze het beste laten zitten totdat je ze er losjes vanaf kunt trekken. De bol kan in de grond blijven tot de volgende winter, na verloop van tijd is raken tulpenbollen wel “op”. Je kunt ze ook uit de tuin halen en op een koele, droge en donkere plaats bewaren. Haal dan de buitenste rok eraf, de steel natuurlijk en de kleine bolletjes ook. Plant de bol dan weer in het najaar.

Leuk weetje: Rond het jaar 1550 is de tulp vanuit het Ottomaanse Rijk (later Turkije) naar Europa gekomen. Ottomaanse sultans droegen een tulp op hun tulband als symbool. De naam tulp is zo afkomstig van het Perzische woord "doelband" (دولبند) dat tulband betekent.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen